Larry McCray - USA

 

Talentfulde unge bluesguitarister kan tælles på en hånd.  Larry McCray er en af dem, som har ført den blå musik ind i det nye århundrede med eminent guitarspil og en varm og soulpræget stemme.
Der er stor respekt omkring hans person i den store bluesverden. I 2000 fik han »The Orville Gibson Award«, som »Best Male Blues Guitarist«. Og det foran så kendte folk som Andy Summers og Jeff Beck.

McCray, den næstyngste ud af en søskendeflok på ni, så dagens lys i Magnolia, Arkansas.
Hans far spillede the blues på harmonika og guitar og hans ældre søster Clara var guitarist i Freddy King`s Band. Så han fik da noget med hjemmefra.

46-årige McCray er inspireret af de tre Blues Kings, Freddie, Albert og B.B. Desuden af Elmore James, Magic Sam og Albert Collins som han turnerede med som ganske ung. Inspiration har han også hentet i soulmusikken hos Ike & Tina Turner, James Brown, Little Milton og Ray Charles.

McCray`s seneste album hedder »Live on Interstate« (Dixie Frog).

Det er for første gang at han optræder i Danmark.

Larry McCray: guitar, vokal
Johnny B. Gayden: bas
Steve McCray: trommer

 

Det var en kanon koncert den amerikanske guitarist leverede fredag d. 28/4 07 på spillestedet Rampelys i Silkeborg.

Larry McCray havde fået æren at åbne den 9. Bluesevent, afholdt af bluesforeningen B´sharp, og det blev gjort med manerer det var guitar spil af høj klasse han leverede.

Med sig på trommer havde Larry McCray sin bror Steve McCray, og de to brødre havde et sammen spil der var helt fantastisk, det var som de i perioder var en person. Basisten Johnny B. Gayden lagde en solid bund til de to brødres samspil.

Meget Guitar og hårde trommer.               En koncert det bed sig fast

4 ud af 5

Tilbage Fotogalleri