James Harman Bliver karakteriseret, som en af de ægte blues pionerer. I 70´erne spillede han med sit band The "Icehouse Blues Band" backing for bl.a. John Lee Hooker, Freddie King, Muddy Waters, Albert King og T-Bone Walker.

I 80´erne slog han sit navn fast, som en af de store sangskrivere, sangere og mundharpespillere, indenfor blues-scenen med et band under eget navn. Hollywod Fats, Junior Watson, Kid Ramos og Teddy Morgen, er blot for at nævne nogle få James Harman har haft med gennem årene. Det var også i denne periode, at Harman for alvor begyndte at tage sit studiearbejde alvorligt..

Selv udtaler Harman "at livet på landevejen giver ham brød på bordet og studiet er, hvor han kan junglere med de kunstneriske udtryk." Og endvidere "det ene ikke ville virke uden det andet"

James Harman har gennem de sidste 40 år været blandt hovednavnene på diverse bluesfestivaler verden over. Og har gennem 90´erne været yderst produktiv på pladefronten. Siden det første album udkom i 1964 " Let me go/She´s just fine, er det blevet til hele 29 udgivelser, det sidste i 2003 " Lonesome Moon Trance"

Når James Harman går på scenen, skal man ikke blot forvente blues i verdensklasse, han er også en fantastisk historiefortæller- og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Med sig på guitar har han danske Ronni Busack - Boysen, et allerede fyldigt beskrevet blad. Der er uden tvivl denne aften lagt op til en overordentlig stor oplevelse.

 

 

         Anmeldes af 

              koncerten

Fredag den 20. april 2007 på Kulisselageret

 James Harman (US)  and

The Peter Nand Band

f. Ronni Busack Boysen

Den 20 april gik James Harman på scenen i Kulisselageret i Horsen med Peter Nande Band som har Ronnie Boysen på guitar. Mine forventninger var noget høje til Harpe legenden James Harman, og de blev ikke indfriet. Der var ikke øvet op til koncerten og det virkede som James Harman var noget bedukket. Kun i små glimt var der noget af det som jeg var kommet efter, nemlig harpespil i særklasse.

Det var aftenen med de store improvisationer, Ronnie var helt fremme på forkanten af scenen med stort guitarspil.

Peter Nande spillede et par numre fra sin seneste cd Big boy Boogie og det gik rent hjem, harpe spil i verdensklasse.

Koncerten giver jeg 2 guitarer ud af 5.

Fotogalleri

Tilbage